Sådan kan du genbruge ældre stof

Sådan kan du genbruge ældre stof

Sådan kommer du i gang

Genbrug af ældre stof fra tøj, sengelinned og duge er en fantastisk måde at reducere spild og fremme bæredygtighed. Du kan bruge de gamle materialer til at skabe nyt ved at sy dit tøj om. Når vi genbruger stof, har vi nemlig mulighed for at kreere unikke mønstre og designs, som ikke findes i modeforretningerne. Overvejer du at give dig i kast med dette gør-det-selv projekt, er genbrugsforretningen et godt sted at starte. Her kan du finde smukke tekstiler og give dem nyt liv. Er du ikke kyndig med nål og tråd, findes der en række skabeloner til syning af tøj på internettet. Din nye garderobe er kun et besøg væk!

Bland farver og mønstre for en personlig stil

Når vi arbejder med genbrugt stof, åbner det op for utallige kreative muligheder. Hvert stykke stof har sin egen historie og karakter – og det giver os mulighed for at sy tøj om til personlige stykker. Finder du en gammel dug i genbrugsforretningen, kan du med fordel sy den sammen med en gammel stofrest, du har liggende derhjemme. Når man syer selv, har man chance for at blande mange forskellige teksturer, farver og mønstre til et særligt tøjstykke, der ikke blot er bæredygtigt, men ligeledes afspejler ens individuelle stil.

Gode tips til genbrug

Skal du sy stof om til andre ting, er mulighederne uendelige. Gamle trøjer kan blive til flotte muleposer, slidte jeans kan blive sommerens foretrukne shorts og gamle duge kan omdannes til puder eller lækre tæpper. Kun fantasien sætter grænser. Inden du udvælger dit stof i genbrugsforretningen, er der imidlertid et par tips, som du kan have i mente. På sådan vis er du sikker på at få det bedste stof med hjem til arbejdsbordet.

Det første, du skal være opmærksom på, er stoffets tilstand. Hvis det er for slidt, bør du måske vælge et andet materiale. Husk dog at mindre pletter eller huller let kan dækkes med kreative detaljer! Du kan f.eks. designe dine egne mønstre i patchwork-stil eller farvestoffet for at skjule pletter. Har du nogle rester efter et projekt, anbefaler vi, at du gemmer dem. Man ved jo aldrig, hvornår man får brug for en lap!