Hos Guldager & Sønner tilbyder vi salg og service af symaskiner, overlockere og broderisoftware.
Vi har et stort udvalg af sytilbehør, nåle, lynlåse, tråd, trykknapper m.m. Derudover tilbyder vi reparation af din maskine og afholder jævnligt kurser i vores forretning på Strøget i Aarhus.
Du kan her på siden se alle vores produkter.
Har du spørgsmål eller ønsker vejledning, står vi klar til at hjælpe dig! Ring gerne til os eller kig forbi vores forretning i Ryesgade, Aarhus C.
Foruden sælgerarbejdet bestod min fars arbejde i begyndelsen i at cykle rundt i Randers og nærmeste omegn for hver ugedag at indkassere et afdrag fra de kunder, der allerede havde købt en symaskine. Næsten alle maskiner blev dengang solgt på afbetaling med ugentlige afdrag, da alle arbejdere fik ugeløn. Det var mest småkårsfolk der syede alt tøjet selv og derfor var nødt til at have en symaskine, men ikke havde råd til at købe den kontant. Kunder der havde købt på afbetaling havde hver en bog, hvor de så klistrede enten det 2 kroners eller 5 kroners mærke ind, som de fik af agenten, når de havde betalt...
Læs historien færdig - vi har flere tilbage til dig
Sjove historier fra firmaets gamle dage
DENGANG TILBAGE I 1938
Niels Arne Guldager startede i 1938, som symaskine-agent hos PFAFF symaskiner i Randers. Der var dengang næsten intet salg af maskiner fra butik. Salget foregik ved at en inspektør og tre til fire agenter i automobil kørte ud i oplandet til f.eks. en større stationsby. Her blev agenterne sat af og de opsøgte så alle huse og gårde i byen. Imens sad inspektøren i sin vogn og ventede. Når agenten så havde fundet et emne for køb, tilkaldte han inspektøren, som så i heldigste tilfælde afsluttede handelen. Agenten fik nu sin provision. Jeg mener det var 10 %. N.A.Guldager var en god sælger med en stor fantasi, så han lærte hurtigt at afslutte sine egne handler.
Læs historien færdig - vi har flere tilbage til dig
Sjove historier fra firmaets gamle dage
ISTANDSÆTNING AF SYMASKINER
Han blev udnævnt til inspektør og fik sit eget distrikt i Hobro. Foruden at sælge maskiner indebar jobbet også at man kørte rundt på cykel og indsamlede de ugentlige og månedlige afdrag på de maskiner der var solgt. Næsten alle maskiner blev solgt på afbetaling. Så kom verdenskrigen og i 1941 var der ikke flere af de tyske Pfaff maskiner tilbage, og N.A.G., blev som de fleste andre arbejdsløs, men han gav ikke op. Han begyndte nu at indrykke små dagblads annoncer, der lød nogenlunde sådan: Gode brugte symaskiner af kendte mærker, købes kontant. Billetmærke nr.-----. Da mange mennesker under krigen manglede penge, opkøbte han fine og gode maskiner. Især trædemaskiner var eftertragtede i mærkerne Pfaff, Singer og Husqvarna. Disse blev gjort istand hjemme i privaten og igen solgt gennem billetmærkeannoncer.
Læs historien færdig - vi har flere tilbage til dig
Sjove historier fra firmaets gamle dage
PÅ CYKEL I SNESTORM
Handelen gik meget fint, Men alle maskinerne blev leveret pr. trædecykel, sommer og vinter. Undertegnede erindrer mest tydeligt lange cykelture om vinteren i snestorm, med min far kørende foran med en stor trædemaskine med støbejernsstel, anbragt omvendt på en krydsfinerplade på bagagebæreren. Dækkene var under krigen meget dårlige og vi punkterede tit, og måtte lappe på stedet. Snestorm eller ej.
Når man cykler måske 20 km. i al slags vejr, frem til en mulig kunde, der har skrevet ind til en billetmærke annonce, - ja, så lærer man at blive sælger! - Man vil jo nødigt køre hjem med maskinen igen.
Læs historien færdig - vi har flere tilbage til dig
Sjove historier fra firmaets gamle dage
NEJ TAK TIL ET 5 KRONERS MÆRKE
Efter krigen havde Pfaff i Århus hørt om N.A.Guldager´s evner, og han fik stilling som inspektør her, og han havde nu en bil at køre i, men man manglede stadig nye maskiner. Århus havde hørt om N.A.G.´s opkøbe metoder og bad ham forsøge her i byen. N.A.G. fik imidlertid en meget bedre ide. København var en større by, og indbyggerne var efter hans opfattelse mere sorgløse end jyder. De ville måske gerne sælge deres symaskine, hvis de manglede penge til en glad aften. Maskinerne ville sikkert også kunne fås billigere i København, og så risikerede man heller ikke at sælge den brugte maskine til en nabo, til den man havde købt den af.
Læs historien færdig - vi har flere tilbage til dig